Jakhals* vs antilope

Een van onze vrijwilligers werd geïnspireerd met het schrijven van de volgende vergelijking.

Mensen die in de schulden komen “verlaten” ( ongewild ) de maatschappij. Zij worden tot een soort Antilope achtigen die constant op de vlucht zijn voor een of meerdere jakhalzen.  Jakhalzen die hen met opzet uit een veilige kudde hebben gedreven.

In dit verhaal is dus de jakhals de wederpartij waarmee men te maken krijgt of al mee te maken heeft. De jakhals die een leven binnen dringt, ontwricht, mensen besteelt en geestelijk geweld aan doet.

U behoort tot de Antilope als u dit herkent. Constant opgejaagd door jakhalzen. Bijna uitgeput op zoek naar een uitweg die terug leid naar de kudde.

De kudde vertegenwoordigt medemensen die het bestaan en de gevaren erkennen van een jakhals, die van de jakhalzen al hebben gewonnen of hen al voor waren door te vertrouwen op hun broeders en zusters binnen deze kudde gelijkgestemden.

In deze context is de benaming kudde geheel positief bedoeld en wordt het hier gezien als juist die groep mensen die voor elkaar opkomen. Dat is de doelstelling van alle vrijwilligers bij DECASSO.NL Het samenbrengen van mensen die elkaar willen en kunnen helpen.

Wanneer een jakhals de verdwaalde antilope blijft achtervolgen raakt een van de twee altijd uitgeput of erger, er komt een eind aan een van de twee levens.

Op de vraag die altijd wordt gesteld aan ons, hoelang het duurt voordat je af bent van de jakhalzen, is het antwoord eenvoudig. Je bent af van de jakhalzen wanneer je de kudde weer terug hebt gevonden. Wanneer je weer in de kudde bent opgenomen.

De kudde zal de jakhalzen verjagen of uit verweer zelfs trappen tot hij voorgoed op de vlucht slaat. Of het nu gaat om een jakhals of meerderen, ze zullen altijd het onderspit delven tegen de kudde die elke dag groeit.

Hoe lang de tocht ook was of nog is, de jakhalzen zullen altijd verliezen van ons.

Bent u geholpen en in de kudde opgenomen, bied dan uw hulp aan ook als een ander daar om vraagt. Vergeet nooit waar u vandaan komt als daar straks wellicht om wordt gevraagd. Geloof in deze samenwerking. Er is altijd wel iets wat u kunt en een ander niet kan.

Wees uzelf, Blijf bij uzelf en volg uw hart. Dan verliest u de kudde nooit uit het oog. Bescherm u familie, vrienden en gezin! En boven alles onze kinderen!

 

* Jakhals wordt figuurlijk gebruikt voor zeer opportunistische of hebzuchtige mensen.

 

credit: WildEarth